Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 13.05.2024, 13:28

КЛАСний 7-в

Меню сайту
Категорії розділу
АФОРИЗМИ [4] СПОРТ [2]
ОСВІТА [1] КАЛЕЙДОСКОП [6]
Статті
[02.11.2011][АФОРИЗМИ]
АФОРИЗМИ ПРО КНИГИ (0)
[02.11.2011][АФОРИЗМИ]
ПРИСЛІВ"Я, ПРИКАЗКИ ПРО СЛОВО (2)
[05.11.2011][КАЛЕЙДОСКОП]
ЦІКАВО ПРО ТВАРИН І РОСЛИНИ (0)
[05.11.2011][КАЛЕЙДОСКОП]
ВОТ ТАКОЕ МОРОЖЕНОЕ!!! (0)
[05.11.2011][КАЛЕЙДОСКОП]
ВСЕ ПРО ВСЕ (0)
[05.11.2011][КАЛЕЙДОСКОП]
СЕМИМІЛЬЯРДНИЙ ЖИТЕЛЬ ЗЕМЛІ (0)
[05.11.2011][КАЛЕЙДОСКОП]
СТРУС МОЗКУ ВІД КОТА, ЩО ВПАВ НА ГОЛОВУ... (0)
[05.11.2011][ОСВІТА]
КНИЖКОВИЙ БУМ (0)
[05.11.2011][КАЛЕЙДОСКОП]
ЦІКАВІ ФАКТИ З ІСТОРІЇ ЛЮДСТВА (0)
[05.11.2011][СПОРТ]
ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ХОКЕЙ (0)
НАШ ЧАТ
200
ОПИТУВАННЯ
МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ ПРЕДМЕТ:
Всього відповідей: 645
...
До нового года осталось
Календар
Скоро Євро!!!

Каталог статей

Головна » Статті » СПОРТ

НЕЗВИЧАЙНІ ФАКТИ В ІСТОРІЇ ФУТБОЛУ


Найбезглуздіший гол року.

Так називали гол, забитий захисником Спарти (Роттердам) в матчі з Барселоною в 1973 році. Відбиваючи м'яч від своїх воріт, футболіст відправив його високо вгору. М'яч був підхоплений вітром, лопнув в повітрі і безформною грудкою ганчір'я впав у ворота Барселони. Суддя наказав замінити м'яч і, не дивлячись на протести гравців, зарахував гол. Постраждала штанга. Це відбулося в 1980 році в румунському місті Тімошоаре між місцевою Політехникою і бразильським Атлетіко. Один з бразильців на високій швидкості увірвався в штрафну і вийшов наодинці з воротарем. Той у відчайдушному стрибку спробував перегородити йому шлях, і бразилець, спіткнувшись об нього впав, врізавшись головою в штангу. Від удару штанга переламалася навпіл. Судді довелось на 20 хвилин зупинити матч для того, щоб працівники стадіону замінили "потерпілого". Бразильський нападник спокійно рподовжив матч.

Відповіді не дочекалися.

Під час матчу команд другого дивізіону в Оденсе (Данія) нападаючий місцевої команди пробив з декількох метрів по воротах так сильно, що м'яч зламав стійку воріт. Суддя, не відшукавши в правилах пункту, що тлумачить таку ситуацію, перервав матч і послав телеграфний запит в національну федерацію. Результат був несподіваним: у Оденсе приїхали тренери з п'яти команд вищого дивізіону подивуватись на чудо-бомбардира. А відповіді з федерації так і не дочекалися.


Компас футболіста.

Бразильського футбольного захисника Пінейро називали рекордсменом по голах: у власні ворота. Тільки у одному сезоні він забив у ворота своєї команди 10 голів. Пінейро перевели в напад. У першому матчі "рекордсмен" знов ухитрився уразити власні ворота. Коли футболістові виповнилося 25 років, товариші по команді піднесли йому компас, на якому було написано: "Пам'ятай, супротивник на тій стороні".
Вітер і бутси.

Ось який випадок відбувся в матчі бразильських команд

"Фламенго" і "Мадурейра". За 10 хвилин до кінця гри воротар команди "Фламенго" Убіражар вибивав м'яч в поле. Підхоплений вітром, м'яч опустився прямо у сітку воріт суперників. Воротар "Мадурейра" Роберто його не побачив - у цей момент він поправляв шнурування бутс. В результаті "Фламенго" перемогла 1-0.


Все в тумані.

Англійський футбол взимку - мука для футболістів і суддів. Як правило, поле і трибуни оповиті густою пеленою туману. Після однієї з таких ігор, що закінчилася з рахунком 3-3, нападаючий Джордж Одц говорив: "Я точно пам'ятаю, що забив п'ять м'ячів, але не знаю, в які ворота". Після закінчення цієї гри суддя виявив, що в кожній команді грало по 18 чоловік.


Слон замість поліції.

А ось як піклуються про безпеку суддів футбольних матчів в штаті Мадрас (Індія): там на полі замість поліції випускають спеціально видресируваного слона. У критичний момент він обхвачує арбітра хоботом, і виносить в безпечне місце.


Заєць-уболівальник.

На стадіоні поблизу шведського міста Мальме під час одного з футбольних матчів з'явився заєць. Як не дивно, він не злякався людей, сів недалеко від воріт і став спостерігати за грою. Через деякий час він знову прийшов, немов футбол підкорив заяче серце. Косий перетворився на завзятого уболівальника, і став частим відвідувачем стадіону.
Сезон він завершив відвідинами матчу збірних Данії і Швеції. Але на першій грі наступного сезону зайця не було. Марно чекали його вівідувачі стадіону. Зате під час міжнародного матчу між клубними командами Мальме і Лейпціга зайчик знов прискакав на поле. Мабуть, розбірливим став довговухий відвідувач стадіону.


55 голів!

У лютому 1986 року був встановлений своєрідний рекорд 11-метрових ударів під час футбольного матчу на кубок Аргентини між командами "Аделант Рібенк" і "Кальвес". Основний час гри завершився за рахунку 1-1, причому обидва голи було забито з пенальті. Післяматчеві пенальті принесли перемогу "Аделант Рібенк" 28-27!


Для лівої ноги.

Тренер англійської команди "Хітінг Бредшоу" Ерік Лоуелл вніс своєрідне нововведення. Для того, щоб привчити футболістів бити лівою ногою, він видавав їм на тренуваннях тільки одну бутсу - ліву. Другу дозволялося одягнути після того, як гравці неабияк потренують слабку ногу. В результаті експерименту футболісти однаково успішно стріляли з обох ніг.


Покараний.

Одного разу в Англії не в міру темпераментний уболівальник здійняв такий скандал на одному футбольному матчі, що представникам влади довелося силою відвести його із стадіону. З'явившись перед суддею, голосистий уболівальник пояснив своє рішення необ'єктивністю арбітра. Подумавши, суддя виніс справді соломонову ухвалу: він зобов'язав уболівальника протягом року приходити в поліцію і відсиджувати по 2 години в ті дні, коли грала його улюблена команда.


 Мисливець за м'ячами.


У Болівії орли над стадіоном - не рідкість. одного разу під час матчу одна "пташка" несподівано увійшла в піке і через секунду злетіла в хмари... з м'ячем в кігтях. Шкіряне знаряддя замінили, але в небі знову закружляв орел, явно готуючись до чергової атаки. Гру довелося відкласти.



Футбол по-іспанськи.

Любов іспанців до кориди і футболу загальновідома. Але щоб два видовища проходили в один час в одному місці... У містечку Фуенте вже на перших хвилинах зустрічі місцева команда програвала в два м'ячі. І раптом на поле стали вибігати бики: один, другий, третій... Гравці і судді кинулися врозсип. Тварини були настроєні більш, ніж агресивно: грізно ревли, рили газон рогами... Публіка теж не стала спокушати долю і кинулася до виходу. Про продовження гри і мови не могло бути. Пізніше з'ясувалося, що биків випустив один з фанів, який ну ніяк не міг допустити розгрому улюбленої команди.

Категорія: СПОРТ | Додав: АссольKrimea (05.11.2011)
Переглядів: 920 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Останній дзвоник
  РИА РБК
через
КОНЕЦ УЧЕБНОГО ГОДА
РБК-Информер
УРА!!! Вихідні!!!
Нас відвідали...
счетчик посещений besucherzahler russian girls
ПОГОДА
Погода в Украине
Свята України
Праздники Украины
ПОШТА
Имя отправителя *:
E-mail отправителя *:
Web-site:
Тема письма:
Текст сообщения *:
Код безопасности *:

Вхід

Copyright MyCorp © 2024